Riool onderhoud is vakmanschap

Riool onderhoud is een vak voor specialisten zoals Arja Riool onderhoud en Ontstoppingsservice. Of het nu het onderhoud van uw huidige riool, of de aanleg van nieuw riool, het team van Arja Riool onderhoud en Ontstoppingsservice kan u altijd voorzien van expert advies en de juiste oplossing.

Soms komt het team van Arja situaties tegen waarbij het duidelijk is dat de aanleg van de riolering niet door een riool specialist is gebeurd. Een goed voorbeeld hiervan is de situatie waar een klusjesman een badkamer had geïnstalleerd. Op het eerste gezicht ziet het er uit als prima werk, echter bij nader inspectie van het riool was er toch iets mis.

De klant kreeg te maken met een verstopping en belde Arja Riool onderhoud en Ontstoppingsservice. Het probleem bleek zich voor te doen onder de dubbele wastafel. Normaal zou het team van Arja die gemakkelijk kunnen oplossen door gebruik te maken van een soort hogedrukspuit die de afvoer van binnenuit als het ware doorgespoten wordt. Een groot deel van riool verstoppingen worden op deze manier opgelost.

In dit geval was het echter niet zo gemakkelijk. Bij de aanleg van het riool waren de twee riool afvoeren van de dubbele wastafels aangesloten met een z.g. T-stuk. Dit soort aansluiting zou door een riool vakman niet worden gebruikt omdat er met de moderne hulpmiddelen nooit bij een verstopping gekomen kan worden; een riool camera of hogedrukspuit zou in één afvoer worden ingebracht en bij het andere weer naar boven komen waardoor het onmogelijk wordt om de riool verstopping op te lossen.

In dit geval is er in overleg met de klant besloten het T-stuk te vervangen met een Y-stuk. Met deze aanpassing kon de verstopping wel worden bereikt en gemakkelijk worden opgelost.

Er lag echter nog een verassing te wachten onder de vloer. Het riool bleek als een doolhof aan elkaar te zijn aangesloten. Stukken die niet op elkaar pasten waren met kit of pur schuim ‘passend gemaakt’. Zeker niet de manier waarop het team van Arja een riolering zou aansluiten. Het is als een tikkende tijdbom onder de vloer, want als het in een dergelijke constructie misgaat, gaat het ook goed mis – vaak met enorme schade aan het gehele rioleringstelsel maar soms ook het huis.

Riool onderhoud is zoals veel dingen een specialisme. Wilt u de juiste en professionele oplossing? Schakel dan het team van Arja in; de specialisten op het gebied van ieder riool.

Vind u het tijd om een riool specialist in te schakelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag online een offerte aan.