Verborgen gebreken

Verborgen gebreken staan in de top-3 van ergernissen bij de aankoop van een huis. Het is ook een grote domper als er verborgen gebreken blijken te zijn bij een net aankocht huis en heeft vaak een lange en vooral dure juridische nasleep.

Over het algemeen wordt er een technische inspectie van een huis gedaan naar verborgen gebreken. Helaas wordt bij standaard inspecties het riool vaak vergeten Juist verborgen gebreken in het riool kunnen de nieuwe eigenaar op hoge kosten drijven zonder dat het aantoonbaar is dat het om verborgen gebreken ging.

Een goed voorbeeld van verborgen gebreken is de situatie die het team van Arja recentelijk aantrof bij een gezin dat recentelijk een huis had gekocht. Bij de technische inspectie waren geen verborgen gebreken ontdekt. Na drie maanden merkte de bewoners dat het water in de gootsteen steeds minder goed doorliep totdat het geheel stil kwam te staan in iedere afvoer in huis.

De eigenaren belde Arja Ontstoppingsservice en Rioolonderhoud om de verstopping te verhelpen. Zoals gewoonlijk begon Arja eerst aan een grondige inspectie. Bij inspectie met de rioolcamera kwam het probleem naar voren; het riool leek onder het terras ‘ingestort’ te zijn.

Het team van Arja verwijderde een vlonder van het terras en zag meteen dat er een groot probleem was: het rioolwater bevond zich centimeters onder het terras! De vorige eigenaar had een gat in een rioolpijp zelf ‘verholpen’ door een zak cement op de rioolpijp te plaatsen en het ‘af te dichten’ met PUR schuim. Het riool was hierdoor niet alleen verstopt, het cement was in de rioolbuizen gekomen wat nog meer schade had aangebracht. De enige oplossing was het hele rioolstelsel te vervangen.

Voorkomen is bij verborgen gebreken altijd beter dan genezen. Bescherm uzelf voor de verassing van verborgen gebreken in het riool en laat Arja Ontstoppingsservice en Rioolonderhoud het rioleringstelsel vooraf inspecteren. Wij kunnen met hightech apparatuur zoals rioolcamera’s en rookmachines niet alleen de riolering inspecteren maar de bevindingen ook vastleggen. Op deze manier kunt u de hoge kosten van het achteraf oplossen van verborgen gebreken aan uw riool voorkomen.

Het team van Arja Ontstoppingsservice en Rioolonderhoud staat altijd klaar voor een rioolinspectie ter voorkoming van verborgen gebreken! Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct online een offerte aan.