Vetafscheider plaatsen en onderhouden

De vetafscheider wordt geplaatst tussen de aansluiting op het rioleringstelsel van de Gemeente en het lozingspunt van de klant. Het gaat meestal om de afvoer van de keuken rioleringen. Er mogen dan ook geen toiletten of regenafvoeren op de vetafscheider worden aangesloten.

Het met dierlijke- en plantaardige vetten verontreinigde afvalwater gaat voordat het bij de Gemeentelijke riolering terecht komt door de vetafscheider. De eerste sectie van de vetafscheider is een bezinkingssectie waarin zwaardere onderdelen van het afvalwater naar de bodem zinken.

Via een overloop op de vetafscheider gaat het overige afvalwater naar de vetvang sectie van de vetafscheider. Deze sectie heeft een grote opvangcapaciteit zodat het afvalwater rustig kan staan. Doordat vet lichter is dan water zal het langzaam de weg naar boven vinden en beginnen te drijven.

Met de verticaal geplaatste afscheidingswand wordt het vet gevangen in de vetafscheider. Doordat het bezinksel in de eerste sectie is neergedaald kan het schone water onder de verticale afscheidingswand doorstromen waarna het op het Gemeentelijk riool geloosd kan worden.

Met een controleput op de vetafscheider kan de vervuiling worden gecontroleerd van het afvalwater wat door de vetafscheider is gegaan. Dit moet voldoen aan de eis van maximaal 300 mg vet per liter water.

Arja Rioolonderhoud en Ontstoppingsservice plaatst, onderhoud en controleert alle soorten vetafscheiders. Het team van Arja kan tevens zorgen voor een geregelde inspectie en eventueel afzuiging van uw vetafscheider waarmee u altijd voldoet aan de gestelde eisen en een perfecte afvoer zal hebben.

Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen over uw vetafscheider!